Massages

Ontspannen in het hart van Blaricum

 

Massages

Ontspannen in het hart van Blaricum. Huidcoach Blaricum biedt jouw een Massage Studio in t’ Gooi waar jij centraal staat!

Ons lichaam is de baas en dat vergeten veel mensen, maar ons lichaam bepaalt hoe veel we al dan niet aankunnen. Hoe fitter je je voelt, hoe meer energie je hebt om overal je schouders onder te zetten.

Met een bezoek aan onze vakkundige masseur gun je je lichaam en jezelf de rust en aandacht die je verdient.

Zo kun je er weer met frisse energie tegenaan en kom je in een optimale staat van ontspanning en voel je je achteraf herboren.

Maar elke lichaam is anders en verdient een eigen plan van aanpak. Heb je last van vermoeide spieren, spanning, pijn of een overprikkelend gevoel dan is regelmatig herstel en onderhoud van je lichaam essentieel. Maar soms ben je gewoon toe aan even niets, maar vraagt je lichaam & hoofd om rust en ontspanning.

Met onze brede kennis, ervaring  en massagetechnieken hebben we voor iedereen de juiste invulling.

Welke massages bieden we?

 

Massage op maat:

Bij een massage op maat wordt er gekeken en overlegd naar wat je graag wilt (ontspanning of klachtbehandeling), welke druk je fijn vindt en wat je gemasseerd wilt hebben. Zo maken we samen een passende massage voor jou op dat moment.

 

Release arrangement:

Het release arrangement is een mooi moment om jouw lichaam het onderhoud te geven wat het nodig heeft. Tijdens het arrangement ervaar je een combinatie van deep tissue massage, cupping, bindweefselmassage en triggerpointmassage. Er wordt gekeken naar passende massagevormen bij jouw klachten.

 

Sportmassage:

Deze vorm van masseren is, met name gericht, op sporters. Sportmassage is bedoeld om sportblessures te voorkomen, klachten te verminderen/verhelpen en het herstel na blessure. Ook kan een sportmassage worden ingezet ter voorbereiding op een sportactiviteit of als herstel na inspanning van een sportactiviteit. Deze vorm van masseren is dus zowel preventief als herstellend. Sportmassages zijn dan ook een stevigere manier van masseren waarbij wordt ingewerkt op de dieperliggende spierlagen.

Relaxarrangement:

Bij het relaxarrangement ervaar je een combinatie van ontspanningsmassage, reflexologie, rebalancing massage en de haptische massage om zo weer rust in je lichaam te krijgen. Tijdens de massage van 75 of 90 minuten kom je in een diepe ontspanning terecht.

Cupping:

Bij deze manier van massage worden gemasseerd met cups. Je kan kiezen voor een volledige cupping massage maar kan ook onderdeel zijn van een ander soort massage. De cups worden op de huid gezet en vacuüm getrokken. Hierdoor is het een diepgaande en krachtige vorm van masseren. Het zorgt voor het wegvoeren van afvalstoffen en gifstoffen uit het lichaam en daarnaast lost het problemen op zoals verklevingen van het bindweefsel. Cupping wordt onder andere ook ingezet bij het verhelpen van: spierklachten, schouderklachten, rugklachten, nekklachten, hoofdpijnklachten. Een zeer effectieve manier van masseren dus.

Deep tissue massage:

Een Deep Tissue massage is een krachtige massagevorm die een diepe uitwerking heeft op het lichaam. Tijdens deze massage gaat de aandacht vooral naar de spieren. Door middel van langzame, diepe massagetechnieken met veel aandacht voor de spieren worden de spieren weer soepel gemaakt. Alle stress en spanning vloeit weg.

 

Bindweefselmassage lichaam:


De bindweefselmassage wordt veelal ingezet voor het verstevigen van de huid en het verminderen van cellulitis.  Een bindweefselmassage heeft op het lichaam alleen maar effect als je start met een kuur. Na een kuur is duidelijk verbetering te zien en te voelen. De huid voelt egaler en steviger aan. Afhankelijk van de doelstelling, behandelindicatie en de huidconditie wordt de behandelfrequentie vastgesteld op 6 tot 12 behandelingen. Daarna  maandelijks bijhouden voor blijvend resultaat.

Guasha:


Guasha is het schrapen met een speciale schraper over de huid waarop olie is aangebracht.
Deze vorm van massage is een manier om (onzichtbare) stagnaties in het lichaam zichtbaar op de huid te laten verschijnen. Deze (onzichtbare) stagnaties zijn afvalstoffen of blokkades die opgeslagen zijn in het bindweefsel, de spieren en de gewrichten.  Door het toepassen van Guasha stimuleer je het ontgiftingsmechanisme, zodat het lichaam de losgemaakte afvalstoffen kan afvoeren. Bloed en energie kunnen weer stromen en diverse klachten en/of ziekte zullen verminderen of helemaal verdwijnen.

 

Wanneer is het een contra-indicaties om een massage te ondergaan:

 Absolute contra indicaties (helemaal niet masseren):

 • Koorts
 • Algemene infectieziekten (bv. verkoudheid, griep en keelontsteking)
 • Extreme vermoeidheid en uitputting (zware burn-out, zware depressie, zware prestatie geleverd op sportgebied)
 • Hartklachten
 • Kanker
 • Besmettelijke huidziekten
 • Te hoge bloeddruk of ernstig lage bloeddruk
 • Neurologische ziekten
 • Psychoses
 • Zwangerschap tijdens het eerste trimester en risicozwangerschappen
 • Overmatige psoriasis (acute fase)

Absolute contra indicaties – plaatselijk:

 • Buikmassage tijdens de menstruatie en na een maaltijd
 • Spataderen
 • Open wonden, botbreuken
 • Trombose
 • Ontstekingen

Wat klanten zeggen

“Vandaag voor het eerst een massage gehad en deze was zeker voor herhaling vatbaar! De masseur stelde de juiste vragen om helder te hebben wat de behoefte is en geeft daar dan uitstekend invulling aan. Daarnaast is er een rustgevende omgeving gecreëerd die heel comfortabel aanvoelt! Ik kom zeker terug!”.

 

Yvette

Huidcoach-Blaricum-logo

Adres

Kerklaan 18
1261 JB Blaricum

Contact

+31(0)6 46 63 29 79
info@huidcoachblaricum.nl

5 + 11 =