Huidanalyse

Eerste stap is een huidanalyse

 

Huidcoach Blaricum - huidanalyse - intake

HuidAnalyse

Bij Huidcoach Blaricum wordt er gewerkt met een uitgebreide huidanalyse

Buiten dat jouw ingevulde anamnese die we samen bespreken, maak ik ook foto’s van je huid met de visioface en meet ik de huid met de Skin Analyser van hannah.

Visioface:
Hiermee kan ik  full face hoge resolutie foto’s maken van jouw huid. De foto’s worden altijd onder exact dezelfde ideale omstandigheden gemaakt d.m.v speciale witte diode leds in de Visioface.

Naar aanleiding van de foto’s kan ik de volgende analyses maken:

  • Rimpeldiepte en omvang rimpel meten
  • Poriën analyseren
  • Pigmentvlekken zichtbaar maken en meten
  • Kleurverschillen in de huid zoals erytheem of hyperpigment meten
  • Hidden spots – zonschade of diepe pigment vlekken zichtbaar maken die met het blote oog niet te zien zijn
  • 3D foto progamma > ideaal om rimpels te analyseren

Na verloop van tijd of na een kuur zal ik nieuwe foto’s van je huid maken om de huid te monitoren en de vooruitgang te meten. Alle gedocumenteerde foto’s kan ik naast elkaar zetten en met elkaar vergelijken. Een speciale overlay techniek maakt het voor mij mogelijk om  jouw gezicht altijd in dezelfde positie te brengen en zo altijd dezelfde foto’s te hebben voor een eerlijk vergelijk.

Nadat we duidelijk foto’s en een analyse van de huid hebben gemaakt meet ik ook nog de huid met de Skin Analyser van hannah.

Het vooraf zorgvuldig meten van de huid en het in kaart brengen van een aantal belangrijke parameters, is een belangrijke stap in huidverbetering. Voor een perfecte huidmeting gebruik ik de Skin Analyser, waarmee ik een uitgebreide huidmeting van de huid maak en de ware conditie van de huid in beeld heb. De huid wordt gemeten op vocht- en vetgehalte, PH-waarde, melanine- en erytheemwaarde (pigment en irritaties).

 

Wat vertelt een huidmeting?

 

Vochtgehalte

Het vochtgehalte geeft aan hoeveel vocht er in de huidcellen zitten. Als het vochtgehalte te laag is bindt deze geen lipiden (vetten) en zal de huid droog aanvoelen. De huid is onvoldoende gehydrateerd. Duurzame werkzame stoffen zullen dan ook moeite hebben om naar binnen te kunnen om daar de huid te verbeteren en conditioneren.

 

Vetgehalte

Het vetgehalte is de huideigen talg in combinatie met de verzorgende producten die u dagelijks gebruikt. Als deze waarde afwijkend is, kan de huid zich onvoldoende beschermen. Dit houdt in dat de huid de werkzame stoffen en het vocht niet goed kan vasthouden. Uw huid kan dan geïrriteerd aanvoelen.

 

Erytheem


Erytheem geeft de gevoeligheid aan in de huid (hoeveelheid roodheid) Het erytheemgehalte mag maximaal het melaninegehalte + 5 zijn.

Door de huid te meten kan ik direct op de behoefte van jouw huid inspelen en de juiste producten voor de behandeling en voor thuisgebruik samen stellen.

Zo heb je altijd het meest passende producten en advies voor jouw huid

PH-waarde

Deze toont aan in welke conditie de natuurlijke beschermmantel (zuurmantel) zich bevindt. In het kader van huidverbetering is het belangrijk en noodzakelijk dat deze natuurlijke bescherming goed is én goed blijft! Onze zuurmantel is tenslotte onze natuurlijke bescherming van de huid tegen schimmels, bacteriën en andere schadelijke invloeden van buitenaf.

Melanine


Het melaninegehalte bepaald je huidtype, waarbij huidtype 1 heel licht is (weinig pigment) en huidtype 6 heel donker (veel pigment)

 

Huidcoach-Blaricum-logo

Adres

Kerklaan 18
1261 JB Blaricum

Contact

+31(0)6 46 63 29 79
info@huidcoachblaricum.nl

13 + 11 =