Acne

Verbetering van de huidconditie

 

Acne - huidcoach blaricum

Acne

Wat is Acne?

Acne is een ontsteking aan de talgklieren. Talgklieren bevinden zich overal in de huid, uitzondering handpalmen en voetzolen. Een talgklier mondt uit in een haarzakje. Om de haar soepel te houden maakt de talgklier talg aan. Talg komt via het haarzakje naar het huidoppervlak en wanneer de uitgang van een haarzakje verstopt raakt ontstaat acne en ontstaan er ontstekingen. Acne komt voornamelijk voor op de plaatsen waar de meeste en grootste talgklieren zich bevinden, zoals het gelaat, de borst, het bovenste deel van de rug en de schouders.

De ontstekingen worden veroorzaakt door de zogenaamde Propionibacterium acne. Gaat die ontsteking nog verder, samen met infecties, dan wordt pus gevormd en kunnen er abcessen ontstaan. Vaak zien we ook mee-eters, black heads of white heads.

Huidcoach-blaricum-producten-hannah

Vormen van acne

 • Acne vulgaris: is de meest voorkomende vorm van acne en komt bij 85% van de jongeren in een bepaalde mate voor. Bij deze vorm van acne komen alle typische kenmerken van acne voor (comedonen, pustels en papels), maar in een milde vorm.
 • Acne conglobata: is een ernstige vorm van acne met zeer heftige ontstekingen van de talgklieren. Bij deze aandoening zijn dikke rode en pijnlijke bobbels (‘infiltraten’) aanwezig. Acne conglobata is meestal op de rug gelokaliseerd en komt vooral bij jonge mannen voor.
 • Acne tarda: is eigenlijk hetzelfde als acne vulgaris. Deze benaming wordt gebruikt als acne na de puberteit doorzet of na de puberteit begint. Acne tarda komt vaak voor bij vrouwen en uit zich vooral rondom de mond en op het kaakgebied.
 • Acne ectopica of inversa (hidradenitis suppurativa): is een vorm van acne die vooral voorkomt in huidplooien, zoals de liezen en de oksels. Er zijn vaak comedonen en grote onderhuidse ontstekingen aanwezig. Onderhuids kunnen de ontstekingen samenvloeien. Deze aandoening is vaak erg pijnlijk.

Hoe ontstaat Acne?

 • hormonale veranderingen in de puberteit
 • Voeding (overschot aan suikers/koolhydraten)
 • bacteriën (soms in combinatie met schimmels)
 • medicatie zoals de pil, spiraaltje en/of andere medicijnen
 • stress
 • contact met bepaalde stoffen zoals bijv. in cosmetica
 • Tekort aan Vit D

 

Behandeling:

Bij Acne is het belangrijk niet alleen de symptomen aan te pakken maar ook de oorzaak. Zo krijg je de huid sneller onder controle en kun je huidschade en littekens aan de voorkomen.
De behandeling bestaat vaak uit het zorgvuldig peelen en goed uitreinigen van de huid.
Maar tijdens de Skin Boost Experience onderzoek ik je huid uitgebreid en maak ik een persoonlijk behandelplan afgestemd op jou behoefte en huidprobleem.
Daarnaast is het dagelijks gebruik van de juiste producten voor je huid een absolute must / basis. En ondersteuning van binnenuit met de juiste supplement, zoals Sckin Control+ en de Sckin Omega+,  echt aan te raden.

Ondersteunde behandeling bij Acne om de ontstekingen te remmen en het herstel van de huid te bevorderen is de Dermalux Flex MD. Bij Littekens van de Acne is de  behandeling met de SkinPen – Medische Microneedling heel mooi om deze te herstellen en verminderen.

Acne behandeling verzorgt door Huidcoach Blaricum worden vrijwel door alle zorgverzekeraars vergoed. Of een vergoeding voor jou van toepassing is, kun je zelf nalezen in de polisvoorwaarden van jouw aanvullende zorgverzekering of navragen bij jouw zorgverzekeraar

Wat klanten zeggen

“Van dermatoloog en antibiotica  (zonder resultaat) naar aandacht en verzorging met een top resultaat! Ik ben je super dankbaar en hoop nog vaak bij je in de stoel te liggen”.

 

Liefs Vera

Huidcoach-Blaricum-logo

Adres

Kerklaan 18
1261 JB Blaricum

Contact

+31(0)6 46 63 29 79
info@huidcoachblaricum.nl

1 + 9 =